frallorna

Alla inlägg under juni 2015

Av Lena - 25 juni 2015 21:09


Sonen med flickvän har varit hemma en stund på kvällen, till Märta & Maltes stora lycka!! :)))



Så var det dax för läkarbesöket -när jag ringde & fick tiden till idag, så sa sköterskan att jag skulle få en fantastiskt bra läkare & det fick jag med råge!!! Lis Lena Lindberg heter hon, jobbar åxå på stadens nyöppnade bla. vaxinations motagning. Påläst om om mej via journalen, sympatisk & lugn, mjuk & varm, & jag fick all tid! owaw faktor är bara förnamnet *hjärta*

Provtagningen efteråt: -men vilken tur att det är du!! sade jag till sköterskan :)) som är så duktig att sticka mej, eller förr i tiden när jag var deras trogna kund då jag fyllde på mina Hb & Järn depåer hela tiden i 8 år, idag skrattade jag & sade: -man kan ju inte vara på topp alltid! ha ha ha ;) Tur jag INTE är stick rädd, för då vore det illa... detta var dock väldigt lindrigt, det är inte ovanligt att jag blir stucken 10-12 gånger eller mer... innan det kommer 5 droppar typ ;)


Snacka om att bli paff! mitt hb låg på 144!! :)) & sockret toppen lixom mitt blodtryck! men det är Järnet som spökar alla gånger, får svar nästa vecka. Fick recept på en ny B 12 tablett! har ju fått det som injektion alltid, men nu finns en tablett som är så mycket bättre än injektioner :)) Folacin fick jag åxå, har haft det förut åxå, ska äta dom livet ut.


Har kollat på Ernst!! älskar honom! *skratt* sååååååå bra! & nu blir torsdagar kl 20.00 heliga i 7 veckor till ;)


Bäddat rent på golvsängen, & det känns som om jag ska somna alldelens strax Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


I morrn ska vi lägga i Gullan igen, tror jag ;) & ta oss en tur :)) Vi åkte till hamnen på eftermiddan idag, men regnet kom i stora mått, så hennes motorhuv tog vi med hem & nu har gubben isolerat den, själv har jag köpt en liten hundbädd till henne ha ha ha -ni vet jag & hundbäddar ;)


                           Kram kram *hjärta*


 

Av Lena - 24 juni 2015 20:16


Såhär såg et ut i morse efter att jag gick ut hit på altanen vid ca 2 inatt, så varmt inne så jag höll på att flöt bort... bara jag & fågelkvitter, så ljuvligt, & inte en enda mygg! nu ska jag göra iordning sängen för att sova i & inte "bara" för det vackra & estetiska he he ;) bädda i ett täcke & lägga på lakan, ifall? natten blir lika varm inne ;)



Så packade vi i fika & åkte till Pärlan second hand, eller jag gick in dom andra stod i skuggan & väntade utanför ;)



Fyndade ett såååå vackert vadd täcke modell barn, tänkte ha i en av hundbäddarna! :)) det fanns bara 1 grytlapp, men ack så söt, den kunde jag bara inte springa förbi ;) & 2 gamla romaner av Viveca Lärn, har börjat med en, precis i min smak :))



Åkte vidare en lång tur, över ängar & vårt genuint vackra Dalarna, innan vi kom till...




...hamnen igen & vovvarna fick ett skönt dopp!!...



.. vilade en stund efter en liten promenad & kollade på hamnlivet, medans gubben fixade med Gullan.


  


Fin fina grytlappen, den syns bättre här ;) & så lade jag först täcket i frysen & frös bort alla kvalster ;) sedan lade jag på det, Märta tog plats! tycktes gilla det, samma med Malte...


Så satt jag här vid bordet på alltanen & kollade i datorn, tittar på bädden, & vad ser jag??? jo någon har kissat på täcket så det blivit en pöl i det!! -va??? ingen av dom har någonsin gjort något sådant i hela sitt liv tidigare... eller doftade det något mystiskt tro??? ingen av dom har badat länge i vattnet, bara doppat sej, så jag tror inte på någon urinvägsinfektion... ajabaja lingon maja sa mamma till Märta! :P för jag tror på henne fniss ;)


Nåja, nu har jag handtvättat det noga! & hängt varsamt över 3 stolar, få se hur det blir... rent i alla fall ha ha ha ;)


Såg förra avsnittet av Barnmorskorna i East End på förmiddan som jag missade förra måndagen, vilket sorgligt avsnitt... strax kommer nästa, älskar serien *hjärta*


Samma värme & sol idag åxå, helt underbart!! :)))))


                    Kram på er finingar *hjärta* 

Av Lena - 23 juni 2015 20:39


Igår kväll, dansade dimman på vår sjö nedaför oss, det var magiskt & så vackert, bilden kan inte återge det vi såg...

 


I alla år Peac & Love funnits, så har vi aldrig varit inne i Parken, bara stått utanför några gånger & lyssnat. Men i år ska vi för första gången dit! :)) vill så gärna se Jill Johnsson & såklart höra Douge åxå ;) hade önskat att Magnus Carrlsson åxå varit där den dagen, men han med band är där på torsd. eller fred. Tomas Dileva hade jag åxå velat se, men samma där, dom sprider ut gobitarna ;) det känns som om Peac & Love  håller på att växa sej stora igen? 




Åkte till hamnen där gubben fortsatte sitt jobb med Gullans mage ;) det var otroligt varmt så båda ville doppa sej & vada omkring en stund *hjärta* ...



... för att senare lägga sej i solen & njuta *hjärta* 



Hade jag vetat att det stått Bäversafari hade jag absolut frågat folket vart den båten ska gå? men jag såg det först när den åkte, att se en bäver vore kul! :))



Som sagt, värmen har varit skön idag, lixom igår.


Öppen dörr ut på altanen, skönt att den är inglasad, annars hade vi aldrig kunnat vara här på kvällarna, för vi har fruktansvärt mycket med mygg!!... som tur är håller dom flesta sej utanför ;)


               Kvällskram mina fina som kikar in *hjärta*


   

Av Lena - 22 juni 2015 22:21


Ja jag satt & skrev föregående inlägg vid hamnen medans gubbarna meckade med båtmotorn & vi -Märta Malte & jag- satt bilen, det smattrade på biltaket en stund. Men så blev det uppehåll, vi hörde åsk muller på avstånd & himlen var mörk, sådär lagomt spännande, tyvärr blev det inte mer.



2 familjer fraktade sina båtar på lastbil till Smedjebacken för en semester på Strömsholms kanal & kanske ut i Stockholms skärgård? så mysigt i vilket fall som helst, att bara åka iväg & vara *hjärta*



På kvällen kom min fina älskade syster med man förbi en snabbis, fick 2 uber galet snygga grytlappar hon virkat!!! *hjärta* tror jag ska ha båda i husbilen, & sååååååå härliga färger:))))) 

-Tack älskade älskade syster yster Agneta *hjärta*


Klockasn är slagen & John Blund kallar, är så mega trött mest hela tiden, fått en läkartid på torsdag.


                       Kram mina fina som kikar in *hjärta*

Av Lena - 22 juni 2015 16:14


Åkte till Proppellerservice på förmiddan, har beställt en ny propeller & så.


   


På middan åkte vi till hamnen, gubben & min bror har hjälpts åt med nått båt meck, Malte, Märta & jag tog en promenad i omgivningarna, spännande ;)



Ja är det sommar & sommarlov så är det, oavsett om vattnet är kallt & molnen hänger tunga, inte bryr sej barn i det inte hu hu ;)


Nu efter att vi vart här i en & en halv timme börjar det droppa lite från ovan, himlen är mörk åt ena hållet, ljusare åt andra ;) vet inte vilken sida som vinner ;P 


Lite åska skulle vara trevligt, tyvärr kommer den inte på beställning...


                                   Kram på er!! 

Av Lena - 21 juni 2015 21:09

   


Åkte till hamnen på eftermiddagen, efter en lång sovmorron, vi har ju semester & jag är jätte trött. Årets första dopp tog dessa 2 först på en plats, sedan ...



... gick vi vidare till den plats vi brukade ha Karin på när hon svällde, tror det var pollen i vattnet, dom fick inte dricka, men Märta njöt av att kunna gå långt ut :))



Otroligt varmt & solen gassade, vi njöt *hjärta* & gubben han fixade med Gullans "mage" ;)



På kvällen kom ena sonen hem & vi grillade & myste på vår fantastiska altan *hjärta*

Andra sonen hamnade med sin husbil & sambo i värsta ovädret i Jönköpingsområdet, hagel i drivor & åska som bara den...


En vacker kvällshimmel, dörren öppen ut på alltanen, nöjd med dagen *hjärta*


                                  Kram på er *hjärta*  

Av Lena - 20 juni 2015 23:47


Faktiskt en fin förmiddag & stora områden på himlen var blå :))


 


Åkte till hamnen på eftermiddan & tog upp Gullan, det fick lov att bytas en packning i axeln, gubben pyslade på med henne några timmar, nu hoppas vi på att en ny packning finns hemma i butiken på måndag...


 


Märta Malte & jag har vandrat omkring där i hamnen, ytterst spännande med ny miljö & vädret var perfekt! :)) 



Fika såklart ;) 


 


Vi fick lov att åka hem & hämta gas & värma upp skruvar som satt fast.

Mörka moln hade börjat att dra närmre på kvällen, efter ca 1 timme sedan vi kommit itllbaks var ett hiskeligt oväder över oss, som tur var var gubben färdig för dagen, min bror med deras båt likaså, det verkligen hällde ner från himlen.


Märta & Malte sover, jag detsamma strax, gubben med all säkerhet vaken en lång stund till, hittar nog någon bra eller dålig långfilm att se på he he ;)


Sa jag att vi har semester! :)) till den 6 juli, efter det en veckas jobb, sedan lediga 5 veckor till!! :))


                  Gonatt mina fina som kikar in här *hjärta* 

Av Lena - 20 juni 2015 10:31


Hopp ur Gullan & hem till oss för mer mat, gösses så med mat som dukades upp igen! nu är vi mätta några dagar he he ;)




Himlasängs mys, ser ni Märta? matchade varandra bra i färg hi hi :)) 


Varmt & skönt på alltanen & kvällen var fin


 


Trötta vovvar somnade här & där till slut, det tar att åka Gullan & ha fest ;) 



Gullan ja, här med Ornästugan som bakgrund, oj så man satt nära vattnet! tyckte vi gjorde det i Karin, men här än närmre ;)


Tuffade på, hon lät lite högt, ska isolera huven & någon packning eller bussning är kanske slut eller vad gubbarna nu trodde det var,  en rem ska spännas eller bytas & lite mer småfix, men hon är ju inte purung Gulliga Gullan ;)



Malte & min fina kusin, Malte gillar inte när det vågar efter båtarna som kör förbi & drar upp vågor så vi far som i en tvålkopp ;) brukar ju styra upp mot dom då & bryta, men det går ju inte alltid, bara att gilla läget Malte!! :)))


Midsommar dagens morron nu & ett helt oskrivet blad för dagen, förutom att vi glömde soporna i Gullan, så vi ska dit & ta ur dom.

Mulet men inget regn 


Pst! kusinfrun & svägerskan tyckte att vi såg så sura ut på alla kort från igår! ha ha ha ha, då skyller jag på kameran! för vi HADE KUL & skrattade mest ;)


     Kram & fin fortsättning på Midsommaren!! *hjärta* 

Presentation


Bloggen om Frallorna Märta, Malte & vår Ängla kärlek Petrus.
Här får ni följa oss på våra äventyr!
Klicka på bilderna, så blir dom större!
♥Varmt välkomna!!♥

Gästbok

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Prinsessan Märta Louise!

  

  

 

Ängla Petrus Lufsenburgs Teddy Bear

 

 

 

Lufsenburgs Its Only Love "Malte"

 

 

 

Kärlek♥

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vackert...

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vår vackra träbåt Karin

  

  

  

  

 


Ovido - Quiz & Flashcards